ראיון של המועמד בטורקיז

ראיון של המועמד בטורקיז

ראיון העבודה בחברה המגייסת

ראיון העבודה בחברה המגייסת הוא בעל חשיבות רבה בתהליך הקבלה לעבודה. בראיון תפגשו עם המעסיק או עם מראיין אחד או יותר מטעמו, שבתוך זמן מוגבל יצטרכו להעריך אתכם הן כמנהלים והן כקולגות בארגון, ולהחליט מהי מידת ההתאמה שלכם לדרישות התפקיד, לעומת שאר המתמודדים עליו. זכרו: במהלך הראיון לא רק אתם עומדים למבחן –  גם הארגון נבחן על ידכם. במסגרת הראיון תוכלו להתרשם מאופיו ומאישיותו של המעסיק או המראיין/ים מטעם החברה, לקבל מידע על על הארגון ומידע מפורט יותר על התפקיד והתנאים המוצעים. הצלחת הראיון תלויה במראיין ובמרואיין גם יחד, ובמידת ה”כימיה” או העניין ההדדי במהלכו.

כדי להצליח בראיון העבודה בחברה המגייסת יש להתכונן אליו היטב:

·         הכינו שיעורי בית: למדו על החברה, עיינו שוב בהגדרת התפקיד ודרישותיו במודעת הדרושים. אספו מידע על החברה ועל המעסיק על ידי שיחות עם עובדים בהווה ובעבר, ספקים או לקוחות, ובאמצעות האינטרנט.

·         בררו מהם תהליכי הגיוס המתבצעים בארגון: ניתן לפנות לארגון עצמו ולברר מי המראיין ומה תפקידו, ונסו לברר עליו פרטים ולהיערך לקראת השאלות שהוא עשוי לשאול.

·         הגיעו מוכנים: נצלו את היום לפני הראיון כדי להיערך אליו בהיבטים הטכניים: כתובת מקום הראיון ודרכי הגעה, הכינו קורות חיים תעודות ומסמכים, שמות ממליצים ומכתבי המלצה (במידת הצורך), שוחחו עם הממליצים בטרם הראיון, והכינו רשימת שאלות שאותן תרצו לשאול את המראיין.

·         התכוננו לענות על שאלות מקובלות בראיון, ובצעו אפילו סימולציה (מומלץ מול מראה), במטרה ליצור רושם חיוב. שאלות נפוצות בראיונות:

–   ספר לי קצת על עצמך

– מהו מצבך המשפחתי
– מדוע עזבת את מקום העבודה הקודם?

–   מדוע אינך עובד עכשיו?
–   מה הסיבה שאתה רוצה להחליף מקום עבודה?
–   ספר לי על נסיונך

–  ספר לי על עבודותיך הקודמות

–  האם יש לך תחביבים/ תחומי עניין?
–   מדוע אתה מעוניין בתפקיד?
–   ספר לי על התכונות החיוביות והשליליות שלך
–   האם יש לך תוכניות לעתיד?
–   מדוע כדאי להעסיק אותך ולא מועמד מנוסה יותר?
–   האם תהיה מוכן לשקול רילוקיישן?
–   כיצד אתה עובד בצוות?

–  כיצד היית מגדיר את עצמך כמנהל?

– עם אילו קשיים התמודדת בעבר במקומות עבודה?
–   מה אתה יודע על החברה?
–   האם תרצה לעבוד במשרה גלובאלית?

– האם אתה מוכן לעבוד שעות נוספות?
–  מהן ציפיות השכר שלך?

– האם יש לך שאלות נוספות?

·      התכוננו להתמודד עם שאלות מכשילות – המראיינים מנסים לזהות נקודות תורפה ולהקשות על המתמודדים. לדוגמה:

–    האם אינך מבוגר/צעיר מדי לתפקיד?
–    האם יש לך ניסיון מספק/ספציפי לתפקיד?
– חוסר השכלה מספקת לתחום הייעודי או העדר הכשרה מקצועית מספקת

– כישורים רבים מדי עבור התפקיד המוצע (Over qualification)
–  קשיים העשויים להתעורר עקב מצב משפחתי
–   מדוע אין לך יציבות תעסוקתית / תקופות שבהן היית “בין עבודות”?
–    סיבות לפיטורין, כישלונות ופרישה מוקדמת

מומלץ לענות בביטחון ובסבלנות גם אם הנושאים מרגיזים. חשוב שתציגו באופן חיובי כיצד התמודדתם ותתמודדו בעתיד, ואף ציינו דוגמאות. הימנעו ממגננות או תירוצים.

·         התייחסו לראיון כמו לפגישת עבודה: נהגו בטבעיות ואל תגזימו במאמצים לשווק את עצמכם, ודווקא בכך תשדרו ביטחון עצמי.

·         הגיעו בזמן:  השתדלו להגיע לראיון בדיוק בזמן, ואפילו מעט קודם. בררו את הכתובת המדויקת, דרכי הגעה ואפשרויות החנייה במקום.

·         פנו את הזמן כדי שלא תמהרו במקרה שהראיון יתאחר ויתמשך זמן רב יותר מכפי שהערכתם מלכתחילה.

·         אין הזדמנות שנייה לרושם ראשוני: התלבשו בצורה ייצוגית המתאימה לתפקיד, אך לא מהודרת ולא פשוטה מדי, הקפידו על נקיון, תספורת מסודרת (אצל הגברים: גילוח או זקן מסודר).

·         הקפידו על המתנה נינוחה: גם בזמן ההמתנה מתבוננים ובוחנים אתכם. בזמן ההמתנה אל תקראו עיתון. סגרו את הטלפון הנייד והתרשמו מהארגון, ככל שניתן. שדרו נינוחות והמתינו בסבלנות לתורכם.

·         צרו אווירה חיובית: הצלחת הראיון תלויה לא מעט באיכות השיחה שתצליחו לפתח עימו. נסו להגיע ולהגיע לשיחה יותר אישית, אם קיימת נכונות מצד המראיין. זכרו: כולנו רוצים לעבוד עם אנשים שיהיה לנו נעים איתם. מומלץ להפעיל שיקול דעת ולא להגזים בנימה החברותית.

          שפת גוף: הימנעו מתנועות עצבניות, סגורות וחדות, אל תרעידו את רגליכם ואל תשחקו בידיכם או בחפץ כלשהו, הקפידו על ישיבה נינוחה אל תשלבו ידיים ושמרו על קשר עין עם המראיין.